U bent hier: Werkkostenregeling in Prettig Personeel eenvoudig geregeld
Persoonlijke hulpmiddelen

Werkkostenregeling in Prettig Personeel eenvoudig geregeld

WKR1Bij de salarisinstellingen geef je per onderdeel aan of de vergoeding ten laste van het forfait komt of niet. In principe vallen alle gemaakte kosten door en voor werknemers onder het forfait, tenzij er sprake is van een gerichte vrijstelling of een nihilwaardering.

Zo vallen de meeste reiskosten onder de gerichte vrijstellingen en vallen de meeste arbo voorzieningen onder de nihilwaardering. De regeling gaat in per 1 januari 2011, maar de specifieke invulling wordt nog steeds verkend. Op de website van de Belastingdienst staat het laatste nieuws.

WKR2Wanneer het forfait is verbruikt, betaal je 80% eindheffing over de vergoeding aan de werknemer. Deze eindheffing komt geheel ten laste van de onderneming. Het is dus zaak om strak in de gaten te houden wat de actuele stand van de verbruikte forfaitruimte is.

Om die stand te kunnen bepalen is er contact nodig tussen de financiele administratie en de salarisadministratie. De laatste kan de forfaitaire ruimte berekenen op basis van de loonsom. In de export van de salarismutaties kun je alle benodigde gegevens hiervoor invullen, zodat je elke periode precies weet hoeveel ruimte je nog hebt.

Meer informatie? Neem contact op, wij helpen je graag verder.